Godne uwagi lody bio do gastronomii

Branża gastronomiczna jest bardzo rozległa, obecnie może zaoferować swoim klientom różne dania, zarówno obiadowe, śniadaniowe, kolacyjne, jak i słodkie. W sezonie letnim nie może zabraknąć w takiej ofercie odpowiednich lodów. Pozwalają one przyciągnąć uwagę różnego typu klientów, zarówno dorosłych konsumentów, jak i dzieci. Lody bio do gastronomii to nie tylko produkty smaczne, ale także zdrowe, powstałe ze składników pochodzenia naturalnego nie szkodzą nawet, jeśli zje się ich większą niż dotychczas ilość. Mogą też występować w różnych przyciągających wzrok kolorach, smakach. W ich wnętrzu nie powinno zabraknąć naturalnych dodatków, takich jak: owoce, bakalii, orzechów, nasion.

Popularne smaki lodów bio do gastronomii

W ofercie kawiarni, restauracji, barów nie może zabraknąć niektórych smaków lodów. Do najpopularniejszych można zaliczyć lody: truskawkowe, czekoladowe, waniliowe, bakaliowe czy śmietankowe. Lody bio do gastronomii powstają z pełnotłustego mleka bądź ze śmietany, sorbety przygotowuje się z ekologicznych, soczystych owoców sezonowych. Takie dobrze dobrane składniki to gwarancja pełnego smaku przez długi czas. Lody nadają się do wielomiesięcznego przechowywania w zamrażalkach, długi jest ich termin przydatności, wystarczy tylko zatroszczyć się prawidłowo o ich przechowywanie. W ofercie oprócz smaków podstawowych popularnych, mogą się znaleźć także inne bardziej wymyślne smaki jak: mango, pistacja, słony karmel, orzech laskowy. Im więcej takich nowych smaków, tym większa jest szansa, że skuszą one klienta. Można je podawać między innymi w półmiskach z owocami i dodatkami.

Kategorie